Video markedsføring er uundgåeligt

Der tales for tiden rigtig meget om video i online markedsføring og den generelle holdning er, at hvis du ikke benytter video, så går du glip af synlighed, trafik og konverteringer.

Jeg vil derfor i dette blogindlæg overlade ordet til Tobias Ehlig, som i sin egen virksomhed arbejder professionelt med videoproduktion og online video markedsføring.

Der er vel efterhånden opnået almen bred enighed om, at man som virksomhed bør og skal have et website tilknyttet sin forretning for at opfylde de absolutte minimumskrav til markedsføring. Næsten uanset hvilken type virksomhed du har, så vil der fra tid til anden være potentielle kunder der søger efter dit brandnavn eller dit produkt – og hvorfor så ikke udnytte denne mulighed for omsætning?

I øjeblikket ser jeg således en stigende tendens til, at der også hersker en vis enighed om, at man som virksomhed på dette website bør have videomateriale liggende af en eller anden slags. Og hvorfor så det? Jo, fordelene ved video er mange, og selvom du formentlig på forhånd er enig i min påstand, så lad mig da lige kort nævne de vigtigste:

– Interessant og levende indhold

– Forlænger besøgstiden på sitet

– Synlighed ved videoresultater i søgemaskiner

Forskellige typer reklamefilm

En reklamefilm er ikke bare en reklamefilm. Der findes forskellige typer reklamefilm alt efter markedsføringsstrategien bag videoen. I sidste ende er målet med videoerne oftest det samme; branding og salg, men nogle typer reklamefilm er mere sælgende end andre.

Den klassiske reklamefilm som i høj grad fokuserer på produktet, og hvilke fordele det giver kunden, er fortsat rigtig effektiv at have liggende på sit website – den er et oplagt valg til forsiden. Der findes dog også andre interessante muligheder som man bør overveje at inddrage i sin video markedsføring.

Video kan være med til at giver den besøgende et indtryk af, at det er rigtige mennesker der står bag en virksomhedsside.

På internettet er det ofte et problem, at den besøgende ikke kan se hvem der egentlig står bag siden. Derfor kan det være rigtig effektivt at have fx en medarbejder-side, hvor alle de ansatte præsenteres med navn og billede. Det giver den besøgende et indtryk af, at det er rigtige mennesker der står bag den virksomhedsside vedkommende besøger.

Denne troværdighed kan du også bringe ind på dit website ved hjælp af video. Der findes to primære typer video af denne slags, hvor hhv. medarbejderne stiller sig frem foran kameraet og præsenterer sig selv og deres rolle i virksomheden, og hvor nogle af virksomhedens mest tilfredse kunder fortæller hvorfor de er så glade for at benytte produktet.

 

Begge typer er enormt tillidsvækkende, fordi det ikke bare er en speakerstemme der professionelt fortæller alle fordelene ved virksomhedens produkt. Derimod er det her helt almindelige mennesker ligesom den besøgende selv, som stiller sig frem foran kameraet og viser hvem de er – og det vækker tillid og troværdighed.

Vis din video til verden

Når du har fået lavet de ønskede videoproduktioner skal du stolt ud og vise dem frem for hele verden på internettet. Men hvordan gør du så det bedst? Du skal selvfølgelig have en video på forsiden af dit website.

Din video vil nu blive set af alle der lægger vej forbi dit website, og det er super fint. Du har dog den ekstra mulighed der ligger i, at verdens to største søgemaskiner Google og YouTube viser videoer i deres søgeresultater. Alene på YouTube bliver der vist 4 milliarder timers video om måneden. Der ligger altså et kæmpe potentiale her hvad angår branding og direkte trafik med din video.

Du er formentlig ikke afvisende overfor at få en bid af denne kage, men den store efterspørgsel efter video betyder også et stort udbud. Derfor skal du gøre en indsats for at din video bliver vist ved søgninger på de relevante søgeord. Når du har uploadet din video til YouTube har du mulighed for at indsætte en masse informationer, som til sammen fortæller søgemaskinerne hvad din video handler om.

Først skal du gøre det klart hvilke(t) søgeord du gerne vil have videoen vist på, da det er denne analyse du skal bruge igennem resten af dit arbejde med søgemaskineoptimering af video (Video SEO). Når du udfylder din titel, beskrivelse og tags skal du således sørge for at inddrage alle dine søgeord på en naturlig måde, hvor det vigtigste søgeord optræder som det første.

Skrevet af

Thomas Zacchi

Thomas Zacchi har arbejdet med online markedsføring siden 1997. Han hjælper virksomheder med at udarbejde en effektiv digital strategi og bistår dem med at eksekvere på denne strategi for at nå deres online ambitioner.