Derfor skal du bruge video i online markedsføring

Videomarkedsføring er i kraftig fremgang, og det bliver ikke mindre med tiden. Med god grund. Video fanger dit publikum, kan potentielt forbedre din SEO og løfter dit brand til næste niveau. What’s not to like?

Vi ved det: Det kan være grænseoverskridende at se (og høre) sig selv på video. Men det er dét værd. Video på dit website kan nemlig forbedre din SEO og giver dig 52 gange større chance for en placering på første side i Googles søgeresultater.

Holdt. Hvordan kan video forbedre din SEO, tænker du?

Online video er så populært, at det står for 50% af den samlede trafik online. Med video fanger du dine besøgendes opmærksomhed (væk fra konkurrenterne, endnu en fordel) og får dem til at blive længere på dit website (godt for din SEO).

Videoindhold holder din målgruppes opmærksomhed længere end andet indhold. Hele 65% af dine seere se mere end ¾ af din video, og video på dine landingssider kan øge din konvertering med 80%. Det høje seertal kræver dog, at din video er målrettet. Så lav hellere flere videoer med hvert deres emne på 30 sekunder end en længere video, der forsøger at dække alle emner.

Videoen skal naturligvis være god og i en ordentlig kvalitet. Men du behøver altså ikke at leje et filmstudie og Steven Spielberg for at komme i gang med video. Din mobiltelefon og en god historie er nok.

Husk dog, at du på YouTube får mest ud af dit arbejde med video, og her er lyd 60 % af din video og derfor vigtigere end billedkvaliteten. Derfor bør du kraftigt overveje at investere i en god ekstern mikrofon, hvis du optager din video med mobilen.

Få større opmærksomhed med video

Når du tilføjer visuelt indhold på dit website eller dine sociale medier, skaber du et større brugerengagement. Det giver 10 gange større sandsynlighed for, at dine besøgende synes godt om, kommenterer og deler dit videoindhold end med et almindeligt indlæg.

På de sociale medier skiller videoindhold sig ud i dine modtageres newsfeeds og tiltrækker derfor ekstra opmærksomhed. Det gælder især med autoplay-funktionen på Facebook, der automatisk afspiller dine videoer og fungerer godt som blikfang i brugernes newsfeeds. De afspilles dog automatisk uden lyd, så sørg for at tilføje billeder, captions eller undertekster, som fremhæver budskabet i videoen, så det stadig kan kommunikeres uden lyd.

Indhold med video er meget populært på de sociale platforme, og det er let at dele. Mængden af videoer, der bliver set på YouTube om dagen, svarer til 1 milliard timer. Og på Facebook ses der dagligt videoer i et omfang, der svarer til 100 millioner timer. Der er altså mange grunde til at komme i gang med videoindhold.

Vis dine besøgende hvem du er

Video er en effektiv mulighed for at vise dine besøgende, hvem du og dine medarbejdere er – og hvad virksomheden står for. Det giver den besøgende et indtryk af, at der faktisk er rigtige mennesker bag skærmen. Og det skaber tillid og troværdighed hos din besøgende.

Du kan vælge mellem to primære videotyper. Enten kan du lade dine medarbejdere præsentere sig selv og deres rolle i virksomheden (eller som chef selv stå frem som officiel frontfigur). Eller du kan lade nogle af din virksomheds mest tilfredse kunder fortælle om deres gode oplevelser med din virksomhed.

Begge videotyper vækker enorm tillid hos dine besøgende, fordi de er personlige. Din potentielle kunde kan dermed nemt relatere til indholdet.

 

I videoen fortæller Kathrine Hendriksen, direktør hos Rødvig Kro & Badehotel, om de gode rammer for bryllupper på stedet. Videoen er desuden krydret med stemningsindtryk.

 

Video ranker højt på Google

YouTube er den andenstørste søgemaskine i verden og ejes af Google. Dine videoer vil derfor ranke højt i Googles søgeresultater, hvis de er relevante for søgningen. Uploader du din video til YouTube, har du desuden mulighed for at søgemaskineoptimere din video.

Her er det vigtigt, at du overvejer, hvilke søgeord du gerne vil have, at videoen bliver fundet på. Navngiv din videofil med nogle af dine søgeord, inden du uploader den til YouTube. Inddrag derefter dine søgeord i din titel, beskrivelse og tags med det vigtigste søgeord som et af de første. Og husk at vælge den rigtige kategori til din video, når du har uploadet den.

Når du inkluderer video i dine Facebook-opslag, bør du uploade din video direkte til Facebook. Ved at gøre det afspiller videoen som en indbygget del af din modtagers newsfeed. Video thumbnailen vil desuden fylde hele bredden af din modtagers newsfeed, og det kan være op til 11 gange større end thumbnails, der vises for off-site videolinks.

Video i e-mail? JA!

Når du kører løs med e-mailkampagner fyldt med tekst og måske billeder, bør du overveje at lade en video smutte ind i indholdet en gang imellem. Video i dine e-mails kan nemlig være med til at fordoble din CTR (click-through-rate). Det vil sige, du får mange flere klik fra din e-mail til dit website.

Hvorfor?

Fordi video bringer flere følelser frem hos din modtager og stimulerer flere sanser. Det gør det mere dragende, interessant og spændende for din modtager. Og modsat tekst kan din modtager på video relatere til din tone-of-voice, ansigtsudtryk og eventuel stemningsmusik i baggrunden.

Video i din online markedsføring konverterer ganske enkelt langt flere kunder. 70 % af de professionelle i markedsføringsbranchen fortæller, at video-konverteringsraten er langt højere end andet markedsføringsindhold.

Fang dine kunder på farten med video

Vi er efterhånden vant til at bruge vores mobil, når vi er på farten. Til mail, til beskeder, til at surfe – og til at se videoer. Faktisk ser flere og flere mennesker videoer på mobilen. Det giver dig en kæmpe mulighed for at nå din målgruppe på et tidspunkt, hvor de ikke har travlt med alt muligt andet, nemlig på farten.

Samtidig stiger populariteten af video på Facebook og Instagram fortsat. Og netop her kan du også fange din målgruppe, mens de bevæger sig fra sted til sted.

Husk at tilføje en CTA i din video. Gerne som en knap med et link eller nævn den handling, du ønsker, dine seere skal tage efter at have set videoen. Skriv eller sig for eksempel “Vil du vide mere, så besøg vores blog” eller “Kunne du lide denne video, så abonner på vores YouTube-kanal/nyhedsbrev”.

Bliv klogere og opnå vækst

Modtag nyheder, værktøjer, tips og tricks

Husk lyd og alternativer til lyd

Du er helt med på, at billede og lyd er vigtig for at skabe en god video. Men husk også, at de fleste ser video med lyden slået fra i løbet af dagen. Sørg derfor for, at budskaberne i din video står tydeligt frem uden lyd.

Få dine budskaber frem ved at tilføje undertekster eller brug captions, der fremhæver det vigtigste indhold i din video. Eller – måske endnu bedre – sørg for, at din video fortæller din historie visuelt uden nødvendigheden af lyd.

Husk også at fange dine modtageres opmærksomhed i løbet af de første 3 afgørende sekunder. Ellers mister du dem. På Facebook skal din seer desuden have set mere end 3 sekunder af din video for at blive talt som et “video view”, mens det på YouTube er 30 sekunder.

Få folk til at se dine videoer

Til slut får du lige nogle gode råd til at få folk til at se dine videoer. For når du bruger tid på at lave dine videoer, skal de jo helst ses.

Når du producerer videoer til mobil, så sørg for at filme i højformat. Der er nemlig 9 gange flere seere, der ser videoen helt til slut, hvis den er filmet i højformat frem for bredformat. Sørg også for at optage i HD-kvalitet, så videoen fremstår professionel og konkurrencedygtig.

Ønsker du at skabe brandkendskab på de sociale medier, som de fleste tilgår via mobilen, får du mest opmærksomhed ved at filme i højformat. Så fylder din video nemlig mere på mobilskærmen.

Er dit mål derimod at få flere konverteringer på dit website, er det mest optimalt at filme din video i tværformat.

For begge formater gælder, at du kan skabe blikfang i din video ved at inkludere farver, temaer, logo og billeder, der repræsenterer dit brand.

Video i din online markedsføring – sæt i gang

Fang potentielle kunder, skab tillid og bedre SEO. Video er vigtig i online markedsføring. Er du (også) overbevist nu?

Super!

Så er det bare om at komme i gang med din første video. Men er du i tvivl om, hvordan du skal gribe det an? Eller hvordan din video-markedsføring skal spille sammen med dine andre markedsføringstiltag?

Ring til intoto Digital på telefon 7026 7604 eller kontakt os her, så sætter vi skub i din online markedsføring med video.

Skrevet af

Thomas Zacchi

Thomas Zacchi har arbejdet med online markedsføring siden 1997. Han hjælper virksomheder med at udarbejde en effektiv digital strategi og bistår dem med at eksekvere på denne strategi for at nå deres online ambitioner.